Asiatisk nudelwok med fläskkotlett, broccoli och lime
Laktosfri

Asiatisk nudelwok med fläskkotlett, broccoli och lime

4.12 (266)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • vatten
Lime
1 st
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Majsstärkelse
1 msk
Vatten
2 dl
Olja
1 tsk
Flytande honung
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Olja
1 tsk
Salt
Salladskål
150 g
Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Olja
1 tsk
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
581 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 4.
Skär salladskål i mindre bitar. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Klyfta rödlök. Skär fläskkotlett i tunna skivor. Strimla sedan skivorna. 
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll japansk soja i en liten skål och blanda ner majsstärkelse, rör tills det löser sig. Tillsätt vatten, neutral olja, flytande honung, sambal oelek, pressad vitlök, limeskal och pressad saft från limen.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs köttet ca 4 min och krydda med lite salt. Fräs tills all vätska kokat bort och köttet fått fin stekyta. Lägg upp köttet på en tallrik. 
Tillsätt mer neutral olja till woken och fräs alla grönsaker ca 3 min. Blanda ner det stekta köttet och woksåsen och koka ihop ca 1 min. Smaka av med lite japansk soja. 
Blanda äggnudlar med grönsaker, fläskkött och woksås. Servera direkt! 
Smaklig måltid!