Asiatisk ingefärskyckling med cashewnötter och koriander
Utan gluten

Asiatisk ingefärskyckling

med cashewnötter och koriander
Nytt recept
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • smör
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Ingefära
½ bit
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
½ tsk
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Olja
1 tsk
Minutfilé
330 g
Salt
Svartpeppar
Fänkål
½ st
Ingefära
½ bit
Koriander
10 g
Vitkål
250 g
Morot
1 st
Salt
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Sambal oelek
½ tsk
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Svartpeppar
Cashewnötter
40 g
(Cashewnötter)
Smör
(Mjölk)
Flytande honung
1 tsk
Koriander
10 g
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
732 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
80 g
Protein:
54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och finriv all ingefära, lägg undan hälften till punkt 2 och resten till punkt 4. Grovhacka all koriander, lägg undan hälften till punkt 4 och resten till servering. Finstrimla fänkål. 
Blanda pressad saft citronen, riven ingefära, pressad vitlök, sambal oelek, japansk soja och neutral olja i en bunke. Lägg ner minutfilé och låt marinera ca 10 min.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla vitkål. Grovriv morot. Blanda strimlad vitkål och riven morot med salt i en bunke. Rör ner vitvinsvinäger, dijonsenap, sambal oelek, riven ingefära, hackad koriander och matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka cashewnötter. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs nötterna med flytande honung ca 3 min. Lägg upp på en tallrik. Torka ur och spara stekpannan.
Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Avsluta med att fräsa strimlad fänkål ca 3 min.
Skiva upp kycklingen. Servera ingefärskyckling med jasminris, asiatisk coleslaw, fräst fänkål och cashewnötsströssel. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!