Fish tacos med limesyrlig rödkål, mango och vitlöksyoghurt
20-30

Fish tacos med limesyrlig rödkål, mango och vitlöksyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • salt
  • vitlök
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • olivolja

Limesyrlig rödkål

Lime
1 st
Rödkål
250 g
Socker
2 tsk
Salt

Vitlöksyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar

Fish tacos

Koljafilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Ströbröd
ca ½ dl
Spiskummin
1½ tsk
Paprikapulver
1 tsk
Olivolja
1 msk

Till servering

Mango
1 st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 644 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Limesyrlig rödkål: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva rödkål tunt och lägg i en bunke. Blanda ner socker, lite salt, finrivet skal och pressad saft från limen. Blanda ordentligt, gärna med händerna.
  2. Vitlöksyoghurt: Blanda matyoghurt med pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar i en skål.
  3. Fish tacos: Skär kolja i mindre bitar och krydda med salt. Lägg ströbröd på en tallrik och blanda med spiskummin och paprikapulver. Vänd fisken i kryddblandningen så det täcker runt om. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
  4. Skala och tärna mango. Lägg upp i en skål.
  5. Fyll tortillabröd med fish tacos, limesyrlig rödkål, mango och vitlöksyoghurt.