Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- salt
- vitlök
- svartpeppar
- ströbröd
- olivolja
Limesyrlig rödkål
Lime
1 st
Rödkål
250 g
Socker
2 tsk
Salt
Vitlöksyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Fish tacos
Koljafilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Ströbröd
ca ½ dl
Spiskummin
1½ tsk
Paprikapulver
1 tsk
Olivolja
1 msk
Till servering
Mango
1 st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 644 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Limesyrlig rödkål: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva rödkål tunt och lägg i en bunke. Blanda ner socker, lite salt, finrivet skal och pressad saft från limen. Blanda ordentligt, gärna med händerna.
- Vitlöksyoghurt: Blanda matyoghurt med pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar i en skål.
- Fish tacos: Skär kolja i mindre bitar och krydda med salt. Lägg ströbröd på en tallrik och blanda med spiskummin och paprikapulver. Vänd fisken i kryddblandningen så det täcker runt om. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
- Skala och tärna mango. Lägg upp i en skål.
- Fyll tortillabröd med fish tacos, limesyrlig rödkål, mango och vitlöksyoghurt.