Röd currygryta med kyckling och sötpotatis
30-40
Laktosfri
15
Points®värde per portion

Röd currygryta med kyckling och sötpotatis

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten

Röd currygryta

Sötpotatis
½ st
Kokosmjölk
1 dl
Vatten
1 dl
Röd currypasta
1 msk
Fisksås (Fisk)
½ msk
Majsstärkelse
½ msk
Gul paprika
1 st
Kycklingfilé
300 g
Lime
½ st

Till servering

Äggnudlar, (125 g) (Ägg, Vete)
1 förp
Koriander
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Röd currygryta: Skala och tärna sötpotatis i ca 2x2 cm stora bitar. Vispa ihop kokosmjölk, vatten, röd currypasta, fisksås och majsstärkelse i en stekgryta. Koka upp och lägg ner sötpotatistärningarna. Låt sjuda ca 5 min.
  2. Tärna gul paprika. Strimla kycklingfilé. Rör ner allt i currygrytan. Koka upp och sjud ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt. 
  3. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  4. Röd currygryta: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Smaka av currygrytan med pressad limesaft, fisksås och currypasta (för mer hetta). Klyfta resten av limen. Spä med lite vatten om grytan blir för tjock.
  5. Blanda ner avhällda äggnudlar i grytan. Servera toppad med limeskal, koriander och limeklyfta.