Röd currygryta med kyckling och sötpotatis

ViktVäktarna

Laktosfri

Röd currygryta med kyckling och sötpotatis

3.71 (66)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
Sötpotatis
½ st
Kokosmjölk
1 dl
Vatten
1 dl
Röd currypasta
1 msk
Fisksås
½ msk
(Fisk)
Majsstärkelse
½ msk
Gul paprika
1 st
Kycklingfilé
300 g
Lime
½ st
Äggnudlar, (125 g)
1 förp
(Ägg, Vete)
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
622 kcal
Fett:
12 g
Kolhydrater:
83 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och tärna sötpotatis i ca 2x2 cm stora bitar. Vispa ihop kokosmjölk, vatten, röd currypasta, fisksås och majsstärkelse i en stekgryta. Koka upp och lägg ner sötpotatistärningarna. Låt sjuda ca 5 min.
Tärna gul paprika. Strimla kycklingfilé. Rör ner allt i currygrytan. Koka upp och sjud ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt. 
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Smaka av currygrytan med pressad limesaft, fisksås och currypasta (för mer hetta). Klyfta resten av limen. Spä med lite vatten om grytan blir för tjock.
Blanda ner avhällda äggnudlar i grytan. Servera toppad med limeskal, koriander och limeklyfta.
Smaklig måltid!