Japan
Laktosfri
Pork ramen - Nudelsoppa med sojastekt fläskfärs
löskokt ägg och shiitakesvamp4.33 (122)
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- vitvinsvinäger
- olja
Ingefära
1 bit
Vatten
7 ½ dl
Japansk soja
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Shiitake
100 g
Pak choy
½ st
Sesamolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Soja- och ingefärssås
1 förp
Ägg
2 st
Salladslök
1 förp
Koriander
20 g
Äggnudlar
1 förp
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 760 kcal
- Fett: 39 g
- Kolhydrater: 61 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och skiva ingefära. Lägg i en rymlig kastrull och tillsätt vatten, japansk soja och kycklingbuljong. Koka upp och låt sedan sjuda på låg värme ca 20 min.
Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg ner ägg och låt koka 7 min. Häll av och spola i kallt vatten. Skala äggen.
Kvarta shiitake. Skär pak choy i mindre bitar. Finstrimla salladslök och grovhacka koriander.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Fräs fläskfärs ca 7 min, tills den fått fin färg. Tillsätt pressad vitlök och soja- och ingefärssås. Låt fräsa ytterligare ca 2 min.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Tillsätt shiitake och pak choy till buljongen, låt sjuda ca 1 min. Dra från värmen och smaka av med sesamolja och vitvinsvinäger.
Halvera äggen. Lägg upp kokta nudlar i två djupa skålar. Häll buljong med grönsaker över nudlarna. Toppa med sojastekt fläskfärs, ägg, salladslök, koriander och chili flakes. Servera direkt.
Smaklig måltid!