Pasta linguine med italiensk färsragu och parmesan- och ruccolasmulor
30-40
Laktosfri

Pasta linguine med italiensk färsragu och parmesan- och ruccolasmulor

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • balsamvinäger
  • socker
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper

Italiensk nötfärsragu

Aubergine
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
2 krm
Nötfärs
250 g
Torkad timjan
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Tomatpuré
1 förp
Vatten
3 dl
Balsamvinäger
1 msk
Köttbuljong
1 påse
Socker
1 tsk
Svartpeppar

Parmesan- & ruccolasmulor

Ruccola
30 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd (Vete)
1 förp
Olivolja
2 tsk
Salt
½ krm
Torkad rosmarin
½ tsk
Bakplåtspapper
1 st

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 767 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 93 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 6. 
  2. Italiensk nötfärsragu: Tärna aubergine smått. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta och stek auberginen med salt ca 5 min. Tillsätt nötfärs, lök, vitlök, torkad timjan och torkad rosmarin. Stek ytterligare ca 5 min. 
  3. Blanda ner tomatpuré, vatten, balsamvinäger, smulad köttbuljong, socker och rikligt med nymald svartpeppar. Koka ca 15 min, smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Parmesan- och ruccolasmulor: Finhacka hälften av ruccolan (spara resten till servering). Finriv parmesan och vitlök. Lägg allt i en skål och blanda ner ströbröd, olivolja, salt och torkad rosmarin. Häll ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. 
  5. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min, tills det är krispigt och har fått fin färg. Rör om efter halva tiden. Häll över på hushållspapper.
  6. Till servering: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  7. Servera nykokt linguine med italiensk nötfärsragu. Toppa med parmesan- och ruccolasmulor och resten av ruccolan.