Marockansk kikärtsgryta med mandel- och apelsinsallad
Vegetariskt

Marockansk kikärtsgryta med mandel- och apelsinsallad

Nytt recept
Under 40 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • vatten
Aubergine
1 st
Gul lök
1 st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1+1 msk
Salt
Vitlök
1 klyfta
Saffran
1 förp
Malen ingefära
1 tsk
Malen kanel
1 krm
Chili flakes
2 krm
Socker
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Couscous
125 g
(Vete)
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Apelsin
2 st
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Mandelspån
25 g
(Mandel)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
744 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
90 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna mandelspån i en torr och het stekpanna!

Tärna aubergine. Klyfta gul lök. Häll av och skölj kikärtor. 
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta och fräs aubergine med lite salt ca 4 min. Tillsätt lök och stek ytterligare ca 2 min. Rör ner mer olivolja, pressad vitlök, saffran, malen ingefära, malen kanel, chili flakes, socker och tomatpuré, låt fräsa ca 1 min.
Blanda ner kikärtor, krossade tomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Låt grytan puttra tills servering. Smaka av med lite salt.
Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Skala och skiva apelsin och lägg på ett fat. Toppa med smulad fetaost och mandelspån (se tips!).
Servera marockansk gryta med couscous och apelsinsallad. 
Smaklig måltid!