Vegetariskt
Krämig selleripasta med salviastekt broccoli, mandel och fetaost
3.39 (74)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
Rotselleri
300 g
Crème fraiche
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citronskal
1 st
Broccoli
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
½-1 st
Salvia
10 g
Smör
Mandelspån
25 g
Citron
½ st
Fetaost
50 g
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 734 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 83 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
Skala rotselleri med en vass kniv. Skär i mindre bitar (ca 2x2 cm) och lägg i en kastrull. Fyll på med kallt vatten tills det precis täcker. Koka ca 15 min, tills rotsellerin är helt mjuk.
Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg sellerin i en mixerbunke och tillsätt crème fraiche, citronskal och salt. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Skiva vitlök och röd chili tunt. Tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak. Grovstrimla bladen från salvia.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek broccolin ca 1 min. Tillsätt chili, vitlök, salvia, mandelspån, lite salt och nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 1 min. Pressa över saften från halva citronen. Bryt bitar av fetaost.
Häll av pastan och blanda med rotsellerikräm. Toppa med salviastekt broccoli och fetaost.
Smaklig måltid!