Krämig selleripasta med salviastekt broccoli, mandel och fetaost
Vegetariskt

Krämig selleripasta med salviastekt broccoli, mandel och fetaost

3.39 (74)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Rotselleri
300 g
(Selleri)
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citronskal
1 st
Broccoli
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
½-1 st
Salvia
10 g
Smör
(Mjölk)
Mandelspån
25 g
(Mandel)
Citron
½ st
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
734 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
83 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
 Skala rotselleri med en vass kniv. Skär i mindre bitar (ca 2x2 cm) och lägg i en kastrull. Fyll på med kallt vatten tills det precis täcker. Koka ca 15 min, tills rotsellerin är helt mjuk. 
Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg sellerin i en mixerbunke och tillsätt crème fraiche, citronskal och salt. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Skiva vitlök och röd chili tunt. Tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak. Grovstrimla bladen från salvia.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek broccolin ca 1 min. Tillsätt chili, vitlök, salvia, mandelspån, lite salt och nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 1 min. Pressa över saften från halva citronen. Bryt bitar av fetaost.
Häll av pastan och blanda med rotsellerikräm. Toppa med salviastekt broccoli och fetaost.
Smaklig måltid!