Örtstekt kyckling med rostade rödbetor, fetaost och persilja

Örtstekt kyckling med rostade rödbetor, fetaost och persilja

3.8 (147)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
Kokt rödbeta
1 förp
Olivolja
Salt
Bladpersilja
20 g
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Balsamvinäger
1 msk
Kycklinglårfilé
300 g
Örtmix
½ förp
Salt
2 krm
Olivolja
Bulgur
125 g
(Vete)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
580 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta rödbetor och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
 Krydda kycklinglårfilé med örtmix och salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 3 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt.
Lägg upp matyoghurt i en skål. Smula fetaost och grovhacka bladpersilja. Blanda de rostade rödbetorna med balsamvinäger, smulad fetaost och persilja. Servera med bulgur och örtstekt kyckling.
Smaklig måltid!