Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- balsamvinäger
Rostade rödbetor
Kokt rödbeta
1 förp
Olivolja
Salt
Bladpersilja
20 g
Fetaost (Mjölk)
50 g
Balsamvinäger
1 msk
Örtstekt kyckling
Kycklinglårfilé
300 g
Örtmix
½ förp
Salt
2 krm
Olivolja
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 583 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 50 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Rostade rödbetor: Klyfta rödbetor och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
- Örtstekt kyckling: Krydda kycklinglårfilé med örtmix och salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 3 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Lägg upp matyoghurt i en skål. Smula fetaost och grovhacka bladpersilja. Blanda de rostade rödbetorna med balsamvinäger, smulad fetaost och persilja. Servera med bulgur och örtstekt kyckling.