Örtstekt kyckling med rostade rödbetor, fetaost och persilja
3.8 (147)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olivolja
- salt
Kokt rödbeta
1 förp
Olivolja
Salt
Bladpersilja
20 g
Fetaost
50 g
Balsamvinäger
1 msk
Kycklinglårfilé
300 g
Örtmix
½ förp
Salt
2 krm
Olivolja
Bulgur
125 g
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 580 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 49 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta rödbetor och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
Krydda kycklinglårfilé med örtmix och salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 3 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt.
Lägg upp matyoghurt i en skål. Smula fetaost och grovhacka bladpersilja. Blanda de rostade rödbetorna med balsamvinäger, smulad fetaost och persilja. Servera med bulgur och örtstekt kyckling.
Smaklig måltid!