Penne pomodoro med knaprig pannoumi
15-20
Vegetariskt

Penne pomodoro med knaprig pannoumi

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • balsamvinäger
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Tomatsås

Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Balsamvinäger
1 ½ msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Tomatpuré
½ förp
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
½ tsk
Krossade tomater
½ förp
Vatten
½ dl
Salt
Svartpeppar

Stekt pannoumi

Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Olivolja

Sallad

Tomat
2 st
Mixsallad
30 g

Till servering

Casarecce (Vete)
200 g
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 697 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Till servering: Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tomatsås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong, tomatpuré, torkad oregano och torkad timjan. Låt allt sjuda ca 2 min. 
  3. Tillsätt krossade tomater och vatten. Sjud ytterligare ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Stekt pannoumi: Tärna pannoumi. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek osten ca 2 min per sida, tills den fått fin färg.
  5. Sallad: Tärna tomater. Blanda tomat och mixsallad i en skål.
  6. Blanda nykokt pasta med tomatsåsen. Toppa med stekt pannoumi och bladpersilja. Servera med sallad.