Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- neutral olja
Pulled chicken
Kycklingfilé
300 g
Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Sötsur sås
BBQ-sås
1 förp
Rödvinsvinäger
½ msk
Spiskummin
½ tsk
Chili flakes
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Redslaw
Rödkål
200 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
2 tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Rostad majs
Majs
1 förp
Neutral olja
Spiskummin
2 krm
Salt
Till servering
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Salladslök
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 621 kcal
- Fett 14 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Pulled chicken: Lägg kycklingfilé i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. Tillsätt kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 17 min, tills kycklingen är helt genomkokt (innertemp 72°C). Lägg över kycklingen på en tallrik och dra sönder den med två gafflar.
- Sötsur sås: Blanda BBQ-sås, rödvinsvinäger, spiskummin, chili flakes (efter egen smak) och pressad vitlök i en kastrull. Låt bli varmt, ca 1 min. Blanda såsen med pulled chicken.
- Redslaw: Finstrimla rödkål och lägg i en bunke. Blanda ner salt, nymald svartpeppar, vitvinsvinäger, dijonsenap och matyoghurt.
- Rostad majs: Häll av majs. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek majs, spiskummin och lite salt ca 3 min på hög värme. Torka ur och spara pannan.
- Skiva salladslök fint. Värm tortillabröd någon sekund per sida i den använda stekpannan. Fyll varma tortillabröd med pulled chicken, redslaw, rostad majs och salladslök.