Pulled chicken tortilla med redslaw och rostad majs
30-40

Pulled chicken tortilla med redslaw och rostad majs

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • neutral olja

Pulled chicken

Kycklingfilé
300 g
Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
½ påse

Sötsur sås

BBQ-sås
1 förp
Rödvinsvinäger
½ msk
Spiskummin
½ tsk
Chili flakes
½ tsk
Vitlök
1 klyfta

Redslaw

Rödkål
200 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
2 tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl

Rostad majs

Majs
1 förp
Neutral olja
Spiskummin
2 krm
Salt

Till servering

Tortillabröd (Vete)
½ förp
Salladslök
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 621 kcal
  • Fett 14 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Pulled chicken: Lägg kycklingfilé i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. Tillsätt kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 17 min, tills kycklingen är helt genomkokt (innertemp 72°C). Lägg över kycklingen på en tallrik och dra sönder den med två gafflar.
  2. Sötsur sås: Blanda BBQ-sås, rödvinsvinäger, spiskummin, chili flakes (efter egen smak) och pressad vitlök i en kastrull. Låt bli varmt, ca 1 min. Blanda såsen med pulled chicken.
  3. Redslaw: Finstrimla rödkål och lägg i en bunke. Blanda ner salt, nymald svartpeppar, vitvinsvinäger, dijonsenap och matyoghurt.
  4. Rostad majs: Häll av majs. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek majs, spiskummin och lite salt ca 3 min på hög värme. Torka ur och spara pannan.
  5. Skiva salladslök fint. Värm tortillabröd någon sekund per sida i den använda stekpannan. Fyll varma tortillabröd med pulled chicken, redslaw, rostad majs och salladslök.