Kalorismart
Vegetariskt
Bakad fetaaubergine
med bulgursallad och myntayoghurtNytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Fetaost
50 g
Spiskummin
½ tsk
Flytande honung
1 tsk
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 msk
Salt
Bulgur
125 g
Grönsaksbuljong
½ påse
Torkade aprikoser
40 g
Mynta
10 g
Tomat
1 st
Mandelspån
25 g
Matyoghurt
1 dl
Mynta
10 g
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 517 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 51 g
- Protein:
- 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta mandelspån i en torr och het stekpanna tills de är gyllene!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera aubergine på längden. Lägg med snittytan uppåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta auberginen i mitten av ugnen ca 22 min, tills den är mjuk och fått fin färg. Ta ut plåten och strö över smulad fetaost och ringla över lite mer olivolja. Rosta ytterligare ca 8 min, tills fetaosten fått fin färg.
Blanda spiskummin, flytande honung, olivolja, vitvinsvinäger, vatten och lite salt i en skål.
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Häll ner bulgur och koka enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka torkade aprikoser och all mynta. Grovhacka tomat. Lägg aprikos, bulgur och hälften av myntan i en salladsskål. Blanda med salladsdressing och mandelspån (se tips!).
Blanda matyoghurt med resten av den hackade myntan i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera bulgursallad med bakad fetaaubergine och myntayoghurt.
Smaklig måltid!