Kalorismart
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Rostad paprikasoppa med färsk oregano
surdegsbaguette och bönspread3.82 (62)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Röd paprika
2 st
Tomat
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Vatten
4 ½ dl
Tomatpuré
½ förp
Torkad oregano
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Vita bönor
1 förp
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Surdegsbaguette
1 st
Oregano
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 526 kcal
- Fett:
- 10 g
- Kolhydrater:
- 90 g
- Protein:
- 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegsbaguetten enligt anvisning på förpackningen.
Halvera röd paprika och tomat. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Häll av och skölj vita bönor. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg bönor, citronskal, pressad citronsaft, pressad vitlök, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar i en mixerbunke. Mixa slätt.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Stek lök, pressad vitlök och chili flakes ca 2 min. Tillsätt de rostade grönsakerna, vatten, tomatpuré, torkad oregano, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong. Sjud ca 3 min. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt.
Toppa rostad paprikasoppa med oreganoblad. Servera med surdegsbaguette och bönspread.
Smaklig måltid!