Rostad sötpotatis med linstabbouleh och hummus

ViktVäktarna

Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Rostad sötpotatis med linstabbouleh och hummus

3.55 (106)
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Bakplåtspapper
    • olivolja
    • salt
    • svartpeppar
    Sötpotatis
    1 st
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olivolja
    1 tsk
    Salt
    Svartpeppar
    Belugalinser
    1 dl
    Bananschalottenlök
    1 st
    Cocktailtomater
    125 g
    Gurka
    ½ st
    Olivolja
    ½ msk
    Pressad citronsaft från ½ citron
    Bladpersilja
    20 g
    Mynta
    20 g
    Kikärtor
    ½ förp
    Vitlök
    1 klyfta
    Pressad citronsaft från 1/4 citron
    Olivolja
    ½ msk
    Spiskummin
    1 krm
    Salt
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    393 kcal
    Fett:
    11 g
    Kolhydrater:
    56 g
    Protein:
    18 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
     Skrubba sötpotatisen och skär i cm-tjocka skivor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills sötpotatisen är mjuk och fått fin färg. Vänd efter halva tillagningstiden. 
    Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
     Häll av kikärtor, men spara spadet. Lägg kikärtor, 1 msk kikärtsspad, pressad vitlök och pressad citronsaft i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer. Blanda ner olivolja. Smaka av med spiskummin och lite salt. Om hummusen blir för tjock, tillsätt lite mer kikärtsspad.
     Finhacka schalottenlök. Halvera cocktailtomater. Kärna ur och tärna gurka. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med avhällda linser, olivolja och citronsaft.
    Grovhacka bladpersilja och mynta. Blanda ner i salladen vid servering.
    Servera linstabbouleh med rostad sötpotatis och hummus.
    Smaklig måltid!