ViktVäktarna
Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Rostad sötpotatis med linstabbouleh och hummus
3.55 (106)
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Belugalinser
1 dl
Bananschalottenlök
1 st
Cocktailtomater
125 g
Gurka
½ st
Olivolja
½ msk
Pressad citronsaft från ½ citron
Bladpersilja
20 g
Mynta
20 g
Kikärtor
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Pressad citronsaft från 1/4 citron
Olivolja
½ msk
Spiskummin
1 krm
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 393 kcal
- Fett:
- 11 g
- Kolhydrater:
- 56 g
- Protein:
- 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skrubba sötpotatisen och skär i cm-tjocka skivor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills sötpotatisen är mjuk och fått fin färg. Vänd efter halva tillagningstiden.
Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
Häll av kikärtor, men spara spadet. Lägg kikärtor, 1 msk kikärtsspad, pressad vitlök och pressad citronsaft i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer. Blanda ner olivolja. Smaka av med spiskummin och lite salt. Om hummusen blir för tjock, tillsätt lite mer kikärtsspad.
Finhacka schalottenlök. Halvera cocktailtomater. Kärna ur och tärna gurka. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med avhällda linser, olivolja och citronsaft.
Grovhacka bladpersilja och mynta. Blanda ner i salladen vid servering.
Servera linstabbouleh med rostad sötpotatis och hummus.
Smaklig måltid!