Hunan pannoumi noodles - Kinesisk wok med chili, färsk ingefära, pannoumi och sesamfrön
30-40
Vegetariskt

Hunan pannoumi noodles - Kinesisk wok med chili, färsk ingefära, pannoumi och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja

Till servering

Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk

Hunan pannoumi

Röd paprika
½ st
Grön paprika
1 st
Rödlök
1 st
Röd chili
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Majsstärkelse
1 påse
Neutral olja
Kinesisk wok- och dippsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 652 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili kan variera i hetta, smaka dig fram till önskad styrka!

  1. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Strimla röd och grön paprika. Klyfta rödlök. Strimla röd chili (se tips!). Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skär pannoumi i tärningar. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål.
  3. Pannoumi: Lägg majsstärkelse på ett fat. Vänd pannoumitärningarna i majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek osten runtom, ca 3 min, tills de fått en frasig yta. Låt rinna av på lite hushållspapper. Låt woken stå till punkt 6.
  4. Hunan pannoumi: Häll bort överflödig olja. Fräs alla skurna grönsaker ca 2 min. Tillsätt "kinesisk wok- och dipsås" och sesamolja, koka ihop ca ½ min. Tillsätt den stekta pannoumin och koka ihop ytterligare ca ½ min. Blanda ner de kokta nudlarna och woka ihop.
  5. Servera nudelwoken toppad med rostade sesamfrön.