
Krämig linguine med tonfisk
tomat, parmesan och ruccolaNytt recept
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Tonfisk i olja
1 förp
Fetaost
50 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Crème fraiche
1 dl
Vatten
1 dl
Salt
Svartpeppar
Parmesanost
1 bit
Ruccola
30 g
Chili flakes
1 förp
Linguine
200 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 773 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Hacka gul lök. Halvera cocktailtomater. Häll av tonfisk. Smula fetaost.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs gul lök ca 2 min. Tillsätt cocktailtomater och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt crème fraiche och vatten. Koka upp och dra åt sidan.
Häll av pastan. Häll tillbaka pastan i kastrullen och blanda ner pastasåsen, tonfisk och fetaost. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Finriv parmesanost. Servera krämig linguine med ruccola. Toppa med riven parmesan och chili flakes.
Smaklig måltid!