Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Duba wat - pumpagryta med mandel och basmatiris
Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
1 st
Butternutpumpa
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
1 msk
Garam masala
½ förp
Malen ingefära
1 tsk
Salt
½ tsk
Vatten
3½ dl
Kikärtor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
2 tsk
Salt
Chili flakes
2 krm
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Mandelspån
25 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 581 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta mandelspån i en torr och het stekpanna!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Hacka gul lök. Skala och skär butternutpumpa i ca 3x3 cm stora bitar. Häll av och skölj kikärtor.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp en stekgryta och stek gul lök tills den börjar svettas ca 5 min. Rör ner olivolja och stek ytterligare ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, paprikapulver, garam masala, malen ingefära och salt, fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt ½ dl vatten och pumpan och låt vätskan koka in under omrörning.
Tillsätt resten av vattnet. Koka upp och sjud under lock ca 15 min. Ta av locket och koka ytterligare ca 5 min under omrörning, till vätskan kokat in något och pumpan har mjuknat. Smaka av med lite salt.
Lägg kikärtor på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt, chili flakes och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 12 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Grovhacka koriander. Toppa Duba wat med rostade kikärtor, mandelspån (se tips!) och koriander. Servera med basmatiris.
Smaklig måltid!