20-30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Salladswraps med BBQ vegetarisk färs, mangosalsa och picklad lök
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
- salt
- vitvinsvinäger
- olivolja
Picklad lök
Vatten
2 msk
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Bananschalottenlök
1 st
Mangosalsa
Mango
1 st
Lime
1 st
Chili flakes
½ tsk
Salt
1 krm
BBQ vegetarisk färs
BBQ-sås
1 förp
Vitvinsvinäger
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Srirachasås
2 tsk
Olivolja
Vegetarisk färs
1 förp
Till servering
Jasminris
135 g
Romansallad
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 606 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 86 g
- Protein 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Picklad lök: Blanda vatten, socker och ättiksprit i en skål. Rör om tills sockret löst sig. Skiva bananschalottenlök tunt och rör ner i skålen.
- Mangosalsa: Skala och tärna mango. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft, chili flakes (efter egen smak) och salt.
- BBQ vegetarisk färs: Blanda en marinad av BBQ-sås, vitvinsvinäger, pressad vitlök och srirachasås i en skål. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek vegetarisk färs ca 4 min. Tillsätt marinaden och stek ytterligare ca 1 min.
- Plocka blad från romansallad och lägg på ett fat. Fyll med jasminris, BBQ färs, mangosalsa och picklad lök.