Salladswraps med BBQ vegetarisk färs, mangosalsa och picklad lök
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Salladswraps med BBQ vegetarisk färs, mangosalsa och picklad lök

Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Ättiksprit (12%)
    • olivolja
    • salt
    • socker
    • vatten
    • vitvinsvinäger
    Vatten
    2 msk
    Socker
    1 msk
    Ättiksprit (12%)
    ½ msk
    Bananschalottenlök
    1 st
    Mango
    1 st
    Lime
    1 st
    Chili flakes
    ½ tsk
    Salt
    1 krm
    BBQ-sås
    1 förp
    Vitvinsvinäger
    ½ msk
    Vitlök
    1 klyfta
    Srirachasås
    2 tsk
    Olivolja
    Vegetarisk färs
    1 förp
    Jasminris
    135 g
    Romansallad
    ½ st
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    605 kcal
    Fett:
    19 g
    Kolhydrater:
    86 g
    Protein:
    23 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    Blanda vatten, socker och ättiksprit i en skål. Rör om tills sockret löst sig. Skiva bananschalottenlök tunt och rör ner i skålen.
    Skala och tärna mango. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft, chili flakes (efter egen smak) och salt.
     Blanda en marinad av BBQ-sås, vitvinsvinäger, pressad vitlök och srirachasås i en skål. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek vegetarisk färs ca 4 min. Tillsätt marinaden och stek ytterligare ca 1 min.
    Plocka blad från romansallad och lägg på ett fat. Fyll med jasminris, BBQ färs, mangosalsa och picklad lök.  
    Smaklig måltid!