Parmesan- och dragongratinerad torsk med tomatsallad och ruccola
Utan gluten

Parmesan- och dragongratinerad torsk med tomatsallad och ruccola

3.54 (76)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Basmatiris
135 g
Färskost
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Torkad dragon
2 tsk
Salt
1 krm
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
623 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
60 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Blanda ihop färskost, mjölk, dijonsenap, torkad dragon och salt i en skål.
Lägg torskfilé i en liten ugnsform och krydda med 1 krm salt och lite nymald svartpeppar. Häll färskostblandningen över. Finriv parmesanost och strö över fisken i formen. Gratinera i övre delen av ugnen ca 13 min, tills fisken är klar och allt har fått en gratinerad yta.
 Skär tomater i mindre bitar. Lägg i en skål tillsammans med ruccola. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar.
Servera parmesangratinerad torsk med nykokt basmatiris och tomatsallad.
Smaklig måltid!