Utan gluten
Parmesan- och dragongratinerad torsk med tomatsallad och ruccola
3.54 (76)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Basmatiris
135 g
Färskost
1 förp
Mjölk
1 dl
Dijonsenap
1 msk
Torkad dragon
2 tsk
Salt
1 krm
Parmesanost
1 bit
Torskfilé
300 g
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 623 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 60 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ihop färskost, mjölk, dijonsenap, torkad dragon och salt i en skål.
Lägg torskfilé i en liten ugnsform och krydda med 1 krm salt och lite nymald svartpeppar. Häll färskostblandningen över. Finriv parmesanost och strö över fisken i formen. Gratinera i övre delen av ugnen ca 13 min, tills fisken är klar och allt har fått en gratinerad yta.
Skär tomater i mindre bitar. Lägg i en skål tillsammans med ruccola. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar.
Servera parmesangratinerad torsk med nykokt basmatiris och tomatsallad.
Smaklig måltid!