Kalorismart
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Risonipaella med vitlöksfrästa grönsaker, cashewnötter och oliver
3.77 (79)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Saffran
1 förp
Risoni
150 g
Fänkål
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Snacksoliver
1 förp
Cashewnötter
40 g
Kruspersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 540 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Strimla fänkål och röd paprika.
Koka upp vatten, smulad grönsaksbuljong, paprikapulver, chili flakes och saffran i en rymlig kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 10 min. Rör om då och då.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs fänkål, paprika och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Grovhacka kruspersilja. Vänd ner risonin i stekpannan med vitlöksfrästa grönsaker. Toppa risonipaellan med persilja, oliver och cashewnötter.
Smaklig måltid!