Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- smör
- vetemjöl
- svartpeppar
- mjölk
Till servering
Potatis
400 g
Dill
10 g
Citronbakad torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
1 krm
Citron
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Ströbröd (Vete)
1 förp
Dillstuvade morötter
Morötter
300 g
Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Dill
10 g
Salt
Svartpeppar
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 582 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 62 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Till servering: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Dillstuvade morötter: Skala och skär morötter i avlånga bitar. Koka ca 4 min i lättsaltat vatten, tills de börjar mjukna. Häll av morötterna i ett durkslag och spara kastrullen.
- Smält smör i den använda kastrullen och pudra över vetemjöl. Vispa ner grädde och mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong. Koka ca 3 min. Lägg ner morötterna och låt koka upp.
- Citronbakad torsk: Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt. Lägg i en smord ugnsform. Vik de tunnaste bitarna på mitten. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Smält smör i en liten kastrull och rör ner ströbröd, citronskal och lite salt. Fördela ströbrödet över fisken. Tillaga i övre delen av ugnen ca 7 min, tills fisken är klar och ströbrödet blivit krispigt.
- Finhacka dill men spara några vippor till garnering. Rör ner hackad dill i de stuvade morötterna. Smaka av med pressad saft från halva den använda citronen, salt och nymald svartpeppar. Klyfta resten av citronen.
- Strö de sparade dillvipporna över citronbakad trosk och servera med dillstuvade morötter, kokt potatis och citronklyfta.