Currydoftande köttfärsgryta med paprika och ris

Currydoftande köttfärsgryta

med paprika och ris
3.93 (251)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Kycklingbuljong
½ påse
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Curry
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Basmatiris
135 g
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
626 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill ha mer hetta i grytan - tillsätt lite sambal oelek!

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Skala och tärna morot. Tärna röd paprika. 
Hetta upp lite olja i en stekgryta. Stek lök, morot och nötfärs ca 4 min. Tillsätt kycklingbuljong, pressad vitlök, tomatpuré, curry, salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda ner vetemjöl och mjölk, låt puttra ca 4 min. Ta grytan från värmen och rör ner paprika och matyoghurt.
Grovhacka bladpersilja. Servera currygryta med basmatiris. Toppa med persilja. 
Smaklig måltid!