Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- vatten
- vitvinsvinäger
- socker
- neutral olja
- svartpeppar
Fläskfärspanna
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
½ bit
Salt
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vatten
1 ½ dl
Chili flakes
¼ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Grönsaker
Pak choy
1 st
Röd paprika
1 st
Neutral olja
Salt
Svartpeppar
Till servering
Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 647 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Finhacka schalottenlök. Skala och finriv ingefära. Klyfta pak choy och röd paprika tunt. Blanda japansk soja, kinesisk soja, chili flakes, vatten, vitvinsvinäger, socker och majsstärkelse i en skål.
- Fläskfärspanna: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs all fläskfärs på hög värme ca 4 min. Tillsätt lök, riven ingefära och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt sojablandningen och låt allt sjuda ca 3 min.
- Grönsaker: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy och röd paprika ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera fläskfärspanna med jasminris och grönsaker. Toppa med koriander.