Asiatisk fläskfärspanna med färsk ingefära och jasminris
20-30
Laktosfri

Asiatisk fläskfärspanna med färsk ingefära och jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • svartpeppar

Fläskfärspanna

Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
½ bit
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Salt
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Vatten
1½ dl
Chili flakes
¼ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)

Grönsaker

Pak choy
1 st
Röd paprika
1 st
Neutral olja
Salt
Svartpeppar

Till servering

Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 643 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Finhacka bananschalottenlök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Klyfta pak choy och röd paprika tunt.
  3. Fläskfärspanna: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs fläskfärs med lite salt på hög värme ca 4 min. Tillsätt lök, riven ingefära och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt japansk soja, vatten, chili flakes (efter egen smak), vitvinsvinäger, socker och majsstärkelse utblandat i lika delar vatten. Koka upp och sjud ca 3 min. Smaka av med lite kinesisk soja.
  4. Grönsaker: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy och röd paprika ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Servera fläskfärspanna med jasminris och grönsaker. Toppa med koriander.