Fransk quinoasallad med rostade gulbetor, krutonger och böncréme
Vegetariskt

Fransk quinoasallad med rostade gulbetor, krutonger och böncréme

3.54 (96)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flingsalt
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • senap
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Gulbeta
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Citron
1 st
Stora vita bönor
1 förp
Vitlök
½ klyfta
Flingsalt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Quinoamix
125 g
Päron
1 st
Avokado
1 st
Babyspenat
30 g
Krutonger
1 förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
737 kcal
Fett:
35 g
Kolhydrater:
85 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka quinoamix enligt anvisning på förpackningen.
 Skala och klyfta gulbetor smått. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och flytande honung. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min, eller tills betorna är mjuka.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av stora vita bönor. Lägg bönor, saften från en halv citron och pressad vitlök i en mixerbunke. Mixa slätt med en stavmixer. Tillsätt citronskal och smaka av med flingsalt och nymald svartpeppar. 
Rör ihop senap, vitvinsvinäger och flytande honung i en skål. Vispa droppvis ner olivolja till en krämig dressing. Tillsätt vatten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Tärna päron och avokado. Blanda quinoa, päron, avokado, babyspenat och dressingen i en salladsskål. 
Klyfta resten av den använda citronen. Toppa quinoasallad med rostade gulbetor och krutonger. Servera med vit böncréme och citronklyfta.
Smaklig måltid!