Vietnamesisk nudelsallad med kyckling och jordnötter
Laktosfri
Utan gluten

Vietnamesisk nudelsallad med kyckling och jordnötter

Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Jordnötter
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vitlök
Lime
1 st
Sesamolja
1 msk
(Sesamfrön)
Fisksås
50 ml
(Fisk)
Sambal oelek
1 tsk
Salt
1 krm
Broccoli
1 st
Kycklinglårfilé
350 g
Olja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Rivna morötter
½ förp
Risnudlar
½ förp
Jordnötter
40 g
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
750 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Blanda pressad limesaft, sesamolja, fisksås, sambal oelek och salt i en skål. 
 Dela broccoli i buketter. Strimla kycklinglårfilé. Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingen ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt pressad vitlök, broccoli och rivna morötter, fräs på hög värme ca 3 min. 
Blanda nudlar, kycklingwok och valfri mängd dressing i en salladsskål. Toppa med jordnötter.
Smaklig måltid!