Laktosfri
Utan gluten
Vietnamesisk nudelsallad med kyckling och jordnötter
Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Jordnötter·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- vitlök
Lime
1 st
Sesamolja
1 msk
Fisksås
50 ml
Sambal oelek
1 tsk
Salt
1 krm
Broccoli
1 st
Kycklinglårfilé
350 g
Olja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Rivna morötter
½ förp
Risnudlar
½ förp
Jordnötter
40 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 750 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 67 g
- Protein:
- 51 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Blanda pressad limesaft, sesamolja, fisksås, sambal oelek och salt i en skål.
Dela broccoli i buketter. Strimla kycklinglårfilé. Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingen ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt pressad vitlök, broccoli och rivna morötter, fräs på hög värme ca 3 min.
Blanda nudlar, kycklingwok och valfri mängd dressing i en salladsskål. Toppa med jordnötter.
Smaklig måltid!