Vegetariskt
Svamp- och chèvrebiffar
med rostad potatis3.79 (123)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Champinjoner
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½+½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Chèvre
50 g
Torkad timjan
1 förp
Vetemjöl
½ dl
Ströbröd
1 förp
Ägg
1 st
Chèvre
50 g
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Flytande honung
1 förp
Salt
Svartpeppar
Rött äpple
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 613 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 72 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg småpotatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
Finhacka champinjoner och bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek champinjoner, lök, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på medelvärme ca 4 min. Lägg allt i en bunke, spara stekpannan.
Blanda ner smulad getost, torkad timjan, vetemjöl, ströbröd och ägg i bunken med en stekta svampen.
Blanda smulad chèvre, matyoghurt, pressad vitlök, flytande honung, lite salt och nymald svartpeppar i en skål.
Tärna äpple och lägg i en salladsskål med ruccola. Dressa med lite olivolja, vitvinsvinäger och salt.
Forma svampsmeten till ca 4 biffar. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan och stek svampbiffarna ca 2 min per sida, tills de fått fin färg.
Servera svampsbiffar med rostad potatis, sallad och chévrekräm.
Smaklig måltid!