Nachogratinerad torsk med mozzarella och tomat
Utan gluten

Nachogratinerad torsk med mozzarella och tomat

3.2 (102)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
3+½ tsk
Krossade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Nachochips
50 g
Basmatiris
135 g
Morot
2 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
745 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
88 g
Protein:
50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Hacka schalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna eller kastrull. Fräs lök och pressad vitlök ca 2 min. Krydda med 3 tsk Linas tre kryddor. Tillsätt krossade tomater och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Grovriv mozzarella. Skär torskfilé i mindre bitar och krydda med ½ tsk Linas tre kryddor, salt och lite nymald svartpeppar. Lägg fisken i en smord ugnsform. Slå tomatsåsen över fisken. Strö över riven mozzarella och hälften av nachochipsen. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills gratängen fått fin färg och fisken är klar.
Skala och skär morot i stavar.
Servera nachogratingerad torsk med basmatiris, morotsstavar och resten av nachochipsen.
Smaklig måltid!