Utan gluten
Nachogratinerad torsk med mozzarella och tomat
3.2 (102)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
3+½ tsk
Krossade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
Mozzarella
1 förp
Nachochips
50 g
Basmatiris
135 g
Morot
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 745 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 88 g
- Protein:
- 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka schalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna eller kastrull. Fräs lök och pressad vitlök ca 2 min. Krydda med 3 tsk Linas tre kryddor. Tillsätt krossade tomater och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovriv mozzarella. Skär torskfilé i mindre bitar och krydda med ½ tsk Linas tre kryddor, salt och lite nymald svartpeppar. Lägg fisken i en smord ugnsform. Slå tomatsåsen över fisken. Strö över riven mozzarella och hälften av nachochipsen. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills gratängen fått fin färg och fisken är klar.
Skala och skär morot i stavar.
Servera nachogratingerad torsk med basmatiris, morotsstavar och resten av nachochipsen.
Smaklig måltid!