Palak chicken med färsk spenat, tomat och basmatiris
15-20
Utan gluten

Palak chicken med färsk spenat, tomat och basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • vatten
  • socker

Palak chicken

Gul lök
1 st
Neutral olja
1 tsk
Minutfilé
330 g
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
½ förp
Tomatpuré
1 förp
Chili flakes
½ tsk
Salt
½ tsk
Tomat
2 st
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Babyspenat
30 g
Socker
1 tsk

Till servering

Basmatiris
135 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 648 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Palak chicken: Dela kyckling minutfilé i bitar. Skiva gul lök. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och stek kyckling och gul lök ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök, garam masala, tomatpuré, chili flakes, salt och fräs ytterligare ca 3 min under omrörning.
  3. Tärna tomater. Tillsätt tomat, grädde, vatten och socker. Låt sjuda på medelhög värme ca 5 min tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Rör ner babyspenat (spara några blad till garnering). Dra från värmen, smaka av med salt.
  4. Servera palak chicken med nykokt ris.