Laktosfri
Utan gluten
Thailändsk rissallad med ingefärsstekt fläskfärs, lime och färsk mynta
Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- vitlök
- vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Lime
1 st
Socker
½ msk
Fisksås
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
2 krm
Bananschalottenlök
1 st
Coleslawmix
1 förp
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Fisksås
1 msk
Mynta
20 g
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 637 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Häll över det kokta riset på en tallrik så att det svalnar något.
Pressa saften från 1 lime ner i en skål. Blanda med socker, fisksås, vitvinsvinäger, pressad vitlök och chili flakes.
Finstrimla schalottenlök. Lägg i en rymlig skål tillsammans med coleslawmix. Blanda med limedressingen.
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs på hög värme ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, malen ingefära och fisksås. Fräs ytterligare ca 2 min.
Klyfta lime och plocka mynta. Blanda ner kokt ris och plockad mynta i bunken med dressad sallad. Servera tillsammans med ingefärsstekt fläskfärs och limeklyfta.
Smaklig måltid!