Thailändsk rissallad med ingefärsstekt fläskfärs, lime och färsk mynta
Laktosfri
Utan gluten

Thailändsk rissallad med ingefärsstekt fläskfärs, lime och färsk mynta

Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Lime
1 st
Socker
½ msk
Fisksås
1 msk
(Fisk)
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
2 krm
Bananschalottenlök
1 st
Coleslawmix
1 förp
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Fisksås
1 msk
(Fisk)
Mynta
20 g
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
637 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Häll över det kokta riset på en tallrik så att det svalnar något.
 Pressa saften från 1 lime ner i en skål. Blanda med socker, fisksås, vitvinsvinäger, pressad vitlök och chili flakes.
 Finstrimla schalottenlök. Lägg i en rymlig skål tillsammans med coleslawmix. Blanda med limedressingen.
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs på hög värme ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, malen ingefära och fisksås. Fräs ytterligare ca 2 min.
Klyfta lime och plocka mynta. Blanda ner kokt ris och plockad mynta i bunken med dressad sallad. Servera tillsammans med ingefärsstekt fläskfärs och limeklyfta.
Smaklig måltid!