25-35
Laktosfri
Utan gluten
Thailändsk rissallad med ingefärsstekt fläskfärs, lime och färsk mynta
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vitvinsvinäger
- vitlök
- neutral olja
Ris
Jasminris
135 g
Thailändsk rissallad
Lime
1 st
Socker
½ msk
Fisksås (Fisk)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
2 krm
Bananschalottenlök
1 st
Coleslawmix
1 förp
Ingefärsstekt fläskfärs
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Fisksås (Fisk)
1 msk
Till servering
Mynta
20 g
Lime
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 641 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 71 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Häll över det kokta riset på en tallrik så att det svalnar något.
- Dressing: Pressa saften från 1 lime ner i en skål. Blanda med socker, fisksås, vitvinsvinäger, pressad vitlök och chili flakes.
- Sallad: Finstrimla schalottenlök. Lägg i en rymlig skål tillsammans med coleslawmix. Blanda med limedressingen.
- Ingefärsstekt fläskfärs: Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs på hög värme ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, malen ingefära och fisksås. Fräs ytterligare ca 2 min.
- Klyfta lime och plocka mynta. Blanda ner kokt ris och plockad mynta i bunken med dressad sallad. Servera tillsammans med ingefärsstekt fläskfärs och limeklyfta.