Laktosfri
Pork and bean taco med ananassalsa och picklad rödlök
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- olja
- salt
- socker
- vatten
Rödlök
1 st
Salt
2 krm
Socker
½ msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Svarta bönor
½ förp
Olja
Fläskfärs
250 g
Salt
½ tsk
Linas tre kryddor
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 dl
Ananas
½ st
Röd chili
½ st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Salt
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 779 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 88 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skiva rödlök tunt och lägg i en liten skål. Blanda ner salt, socker och ättiksprit. Låt stå till servering. Rör om då och då.
Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn fläskfärs ca 3 min. Tillsätt salt, Linas tre kryddor, pressad vitlök och tomatpuré. Stek ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten och svarta bönor. Låt koka ihop ca 2 min, tills vattnet kokat bort.
Skär bort skalet från ananasen med en vass kniv. Dela sedan ananasen i klyftor. Skär bort den träiga stammen. Tärna ananasen. Skiva röd chili tunt. Tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Tvätta lime och finriv skalet. Tillsätt limeskal och pressad saft från hela limen till skålen. Smaka av med salt.
Värm tortillabröd några sekunder per sida i en varm, torr stekpanna. Fyll varma tortillabröd med tacofärsen, ananassalsa och picklad rödlök.
Smaklig måltid!