Rosmarinkryddade fläskfärsbiffar med rostade morötter och krämig örtrisoni
30-40
Laktosfri

Rosmarinkryddade fläskfärsbiffar med rostade morötter och krämig örtrisoni

Ingredienser

Allergener
  • Svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger

Rostade morötter

morötter
Morötter
300 g
Torkad rosmarin
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Fläskfärsbiffar

fläskfärs
Fläskfärs
250 g
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Svartpeppar
dijonsenap
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
vitlök
Vitlök
1 klyfta
ströbröd
Ströbröd (Vete)
¼-½ förp
Vatten
3 msk
Olivolja

Örtrisoni

bananschalottenlök
Bananschalottenlök
1 st
vitlök
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Vitvinsvinäger
½ msk
risoni
Risoni (Vete)
150 g
Vatten
5 dl
Salt
1 krm
kycklingbuljong
Kycklingbuljong
½ påse
ruccola
Ruccola
30 g
Oregano
20 g
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 710 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade morötter: Skrubba morötter och skär i klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med torkad rosmarin, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min.
  3. Fläskfärsbiffar: Lägg fläskfärs i en bunke och tillsätt salt, torkad rosmarin, nymald svartpeppar, dijonsenap, pressad vitlök, ströbröd och vatten. Blanda väl och forma till ca 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  4. Örtrisoni: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger, risoni, 3 dl vatten, salt och smulad kycklingbuljong. När vattnet kokat in, späd med mer vatten, lite i taget. Rör om då och då. Koka ca 10 min, tills risonin är mjuk.
  5. Finstrimla hälften av ruccolan, spara resten till servering. Plocka bladen från oregano. Rör ner lite mer olivolja, strimlad ruccola och oreganobladen i risonin. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med mer vatten.
  6. Servera rosmarinkryddade fläskfärsbiffar med krämig örtrisoni och rostade morötter. Toppa med resten av ruccolan.