Gulaschgryta med yoghurtklick
25-35
Utan gluten

Gulaschgryta med yoghurtklick

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • socker

Gulasch

Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Blandfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Tomatpuré
1 förp
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Kycklingbuljong
½ påse
Passerade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Socker
½ tsk

Till servering

Basmatiris
135 g
Morot
2 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 697 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelse: Skala och skär morötter i stavar. Ställ i glas. Finhacka gul lök. Skär röd paprika i grova bitar.
  3. Gulasch: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn blandfärs, lök och pressad vitlök ca 2 min.
  4. Tillsätt paprikabitar, paprikapulver, tomatpuré, torkad timjan, salt och chili flakes (kan uteslutas). Fräs ca 3 min.
  5. Blanda ner kycklingbuljong, passerade tomater, vatten och socker. Låt sjuda ca 7 min.
  6. Servera gulaschgryta med matyoghurt, morotsstavar och basmatiris.