Lax med teriyakisås och gurksallad
30-40
Laktosfri

Lax med teriyakisås och gurksallad

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • balsamvinäger
  • vatten
  • neutral olja
  • socker

Laxfilé

Laxfilé (Fisk)
270 g
Salt
Svartpeppar

Teriyakisås

Japansk sojasås (Sojabönor)
1 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Vatten
2 msk
Neutral olja
1 msk
Socker
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk

Till servering

Jasminris
135 g
Gurka
1 st
Rädisor
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 678 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Laxfilé: Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Teriyakisås: Häll japansk soja i en skål. Blanda med kinesisk soja, balsamvinäger, vatten, neutral olja, socker, pressad vitlök och malen ingefära.
  5. Skär gurka i strimlor och lägg i en skål. Blanda med hälften av teriyakisåsen. Spar resten av såsen till servering.
  6. Servera ugnsbakad lax med teriyakisås, gurksallad, jasminris och rädisor.