Gremolatatoppad kyckling med portabellorisotto och stekt gemsallad
Laktosfri
Utan gluten

Gremolatatoppad kyckling med portabellorisotto och stekt gemsallad

Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
5 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Kycklingbuljong
1 påse
Portabello
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Minutfilé
330 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Gemsallad
1 förp
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
657 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
55 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 160°C (varmluft) eller 170°C (vanlig).
 Skölj citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Finhacka bladpersilja. Lägg i en skål och blanda med 1 tsk pressad saft från halva citronen, olivolja och pressad vitlök.
Koka upp vatten, vitvinsvinäger och smulad kycklingbuljong i en liten kastrull. Ställ åt sidan. 
Tärna portabellosvamp. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, vitlök, portabello och risottoris på medelvärme ca 3 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt. Rör om då och då. Blanda ner riven parmesanost precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Krydda minutfilé med lite salt och lite nymald svartpeppar. Stek runt om i en stekpanna med lite olivolja. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills kycklingen är genomstekt (innertemp 72°C). 
Halvera gemsallad. Stek sallad och den oanvända citronhalvan på snittytan ca 2 min i en stekpanna med lite olivolja. Pressa lite stekt citron över salladen.
Skär kycklingen i tunna skivor och ringla över gremolata. Servera med portabellorisotto och stekt gemsallad.
Smaklig måltid!