Panerad rödstrimma med kokt potatis och remouladsås

Panerad rödstrimma med kokt potatis och remouladsås

3.85 (73)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • salt
  • vetemjöl
  • ägg
  • smör
Potatis
400 g
Bananschalottenlök
½ st
Kapris
½ burk
Majonnäs
2 msk
(Ägg)
Socker
1 krm
Salt
Citron
1 st
Gurka
1 st
Bananschalottenlök
½ st
Kapris
½ burk
Rödstrimma
250 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Vetemjöl
1 dl
(Ägg)
Panko
75 g
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 537 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Gillar någon inte kapris - servera gurka, citron och kapris var för sig!

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Finhacka all bananschalottenlök (spara hälften till steg 3). Häll av och grovhacka kapris. Lägg allt i en skål. Blanda med majonnäs och socker. Smaka av med lite salt.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär gurka i grova bitar. Blanda gurka, finhackad lök, kapris, citronskal och saft från halva citronen i en skål. 
Krydda rödstrimma med salt. Tag fram tre skålar. Häll mjöl på en, panko på den andra och vispa upp ett ägg i den tredje. Vänd rödstrimman först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko. Stek rödstrimman på medelvärme i en stekpanna med smör tills den är frasig och gyllenbrun.
Klyfta resten av citronen. Servera panerad rödstrimma med kokt potatis, remouladsås, gurksallad och citronklyfta. 
Smaklig måltid!