Pasta med grekisk köttfärssås och fetaost
3.77 (70)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- balsamvinäger
- salt
- svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Blandfärs
250 g
Kons. körsbärstomater
1 förp
Tomatpuré
¼ förp
Torkad oregano
½ msk
Balsamvinäger
1 tsk
Köttbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
Röd paprika
1 st
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 776 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 87 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Skär röd paprika i stavar och lägg i en skål.
Klyfta bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Bryn lök, pressad vitlök och blandfärs ca 3 min.
Tillsätt konserverade körsbärstomater, tomatpuré, torkad oregano, balsamvinäger och smulad köttbuljong. Sjud ca 6 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera grekisk köttfärssås med nykokt linguine toppad med smulad fetaost. Servera med paprikastavar.
Smaklig måltid!