Utan gluten
Ungerska köttbullar i paprika- och tomatsås med kummin och persilja
Nytt recept
Under 40 min
17 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Gul paprika
1 st
Olivolja
Kummin
2 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Kons. körsbärstomater
1 förp
Rödvinsvinäger
2 tsk
Köttbuljong
1 påse
Flytande honung
1 tsk
Svartpeppar
Bladpersilja
10 g
Gul lök
½ st
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Paprikapulver
1 tsk
Kummin
½ tsk
Ströbröd
2 msk
Vatten
3 msk
Olivolja
Basmatiris
135 g
Bladpersilja
10 g
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 700 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 86 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och vitlök. Tärna gul paprika. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta eller rymlig kastrull och fräs lök, vitlök och paprika ca 1 min. Tillsätt kummin, paprikapulver och chili flakes. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner konserverade körsbärstomater, rödvinsvinäger, smulad köttbuljong, honung och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min.
Hacka bladpersilja och grovriv gul lök, lägg i en bunke. Blanda ner nötfärs, pressad vitlök, salt, nymald svartpeppar, paprikapulver, kummin, ströbröd och vatten. Forma till ca 10 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn köttbullarna ca 2 min. Lägg ner köttbullarna i paprika- och tomatsåsen. Sjud ca 8 min, tills köttbullarna är genomstekta (innertemp 72°C).
Grovhacka bladpersilja. Strö persiljan över ungerska köttbullar i paprika- och tomatsås. Servera med en klick matyoghurt och basmatiris.
Smaklig måltid!