Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- socker
- mjölk
- salt
- svartpeppar
Tomatsås
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Vatten
½ dl
Krossade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 tsk
Köttbullar
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
3 msk
Salt
½ tsk
Örtmix
½ förp
Nötfärs
250 g
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Tomat- och ruccolasallad
Cocktailtomater
250 g
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 740 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 97 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 5.
- Tomatsås: Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en traktörpanna eller stekgryta. Fräs lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten, krossade tomater, smulad kycklingbuljong och socker. Sjud på låg värme medans ni gör köttbullarna, ca 10 min.
- Köttbullar: Blanda ströbröd, mjölk, salt och örtmix i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma färsen till ca 8 köttbullar.
- Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda ca 12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Tomat- och ruccolasallad: Halvera cocktailtomater. Lägg i en skål tillsammans med ruccola. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Servera köttbullar i tomatsås med nykokt pasta och tomat- och ruccolasallad.