Utan gluten
Kalkonfärsbiffar med persilja, vitlök och patatas bravas
Rätten saknar betyg
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- socker
- vatten
- mjölk
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Gul lök
1 st
Olivolja
Tomatpuré
1 förp
Paprikapulver
2 tsk
Salt
1 krm
Chili flakes
2 krm
Socker
1 krm
Vatten
½ dl
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Bladpersilja
20 g
Ströbröd
1 förp
Mjölk
¾ dl
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Olivolja
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 641 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 59 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatisen i små tärningar (1x1 cm). Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Tärna tomater. Finhacka vitlök och gul lök. Fräs allt i en liten kastrull med olivolja ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner salt, chili flakes, socker och vatten. Låt sjuda på låg värme ca 15 min. Smaka av med lite salt.
Blanda yoghurt med pressad vitlök och salt i en liten skål.
Finhacka bladpersilja. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Blanda ner kalkonfärs, persilja och salt. Forma färsen till 2 biffar. Stek i en stekpanna med lite olivolja ca 5 min per sida, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Lägg upp mixsallad på en tallrik. Blanda med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Blanda ihop den rostade potatisen med tomatsås. Servera med kalkonfärsbiffar, vitlöksyoghurt och mixsallad.
Smaklig måltid!