Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Babel bowl med sötpotatis, tahinidressing och cashewnötter
Rätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrön·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- olja
- vatten
- vitlök
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Lime
½ st
Sesamfrön
2 förp
Salt
Olja
1 msk
Vatten
2 msk
Coconut cream
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Belugalinser
125 g
Mynta
20 g
Tomat
1 st
Rädisor
1 förp
Mixsallad
30 g
Cashewnötter
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 617 kcal
- Fett: 30 g
- Kolhydrater: 62 g
- Protein: 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna cashewnötterna i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och tärna sötpotatis. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med salt. Rosta mitt i ugnen ca 18 min.
Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg sesamfröna i en mixerbunke och tillsätt salt och neutral olja. Mixa slätt. Rör ner coconut cream, vatten, limeskal, pressad limesaft, pressad vitlök och chili flakes.
Strimla mynta. Tärna tomat och skiva rädisor.
Lägg upp belugalinser, rostad sötpotatis och mixsallad i 2 skålar. Toppa med tomat, rädisor, mynta och cashewnötter (se tips!). Servera med tahinidressing.
Smaklig måltid!