Halloumistroganoff med champinjonsallad
Utan gluten
Vegetariskt

Halloumistroganoff med champinjonsallad

3.05 (64)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Halloumi
200 g
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Paprikapulver
½ msk
Torkad oregano
1 tsk
Dijonsenap
½ msk
(Svaveldioxid, Senap)
Chili flakes
½ tsk
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Grönsaksbuljong
½ påse
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Champinjoner
125 g
Tomat
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 710 kcal
  • Fett: 32 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Finhacka bananschalottenlök. Tärna halloumi.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin tills den fått fin färg. Lägg över på ett fat.
I samma panna, stek lök ca 1 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, dijonsenap, chili flakes (efter smak), mjölk och grönsaksbuljong. Sjud på svag värme ca 5 min.
 Skiva champinjoner. Tärna tomat. Blanda skivade champinjoner, tomat och ruccola på ett fat. Ringla över olivolja och smaka av med lite vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. 
 Rör ner matyoghurt och den stekta halloumin i pannan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera halloumistroganoff med nykokt basmatiris och champinjonsallad. 
Smaklig måltid!