Fläskfärsbiffar med färsk oregano, chiliyoghurt och bulgur
Nytt recept
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- flytande honung
- salt
- vatten
- vitvinsvinäger
Fläskfärs
250 g
Vatten
2 msk
Rödlök
½ st
Ströbröd
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Oregano
10 g
Matyoghurt
1 dl
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm
Flytande honung
1 tsk
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Rädisor
1 förp
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Flingsalt
1 krm
Bulgur
125 g
Oregano
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 604 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Hacka oregano och riv rödlök. Lägg fläskfärs i en bunke. Blanda med vatten, riven rödlök, hackad oregano, ströbröd, pressad vitlök, spiskummin och salt.
Blanda matyoghurt, chili flakes (efter egen smak), flytande honung och salt i en skål.
Forma färsen till 4 små biffar. Stek färsbiffarna i en grill- eller stekpanna ca 2 min per sida. Lägg i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 7 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skär tomat i mindre bitar. Hacka rödlök. Har du tid? Skiva rädisor. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med mixsallad, vitvinsvinäger och lite flingsalt.
Servera nygrillade fläskfärsbiffar med bulgur, sallad och chiliyoghurt. Toppa med resten av oreganon.
Smaklig måltid!