Fläskfärsbiffar med färsk oregano, chiliyoghurt och bulgur

Fläskfärsbiffar med färsk oregano, chiliyoghurt och bulgur

Nytt recept
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • flytande honung
  • salt
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Fläskfärs
250 g
Vatten
2 msk
Rödlök
½ st
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Oregano
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm
Flytande honung
1 tsk
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Rädisor
1 förp
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Flingsalt
1 krm
Bulgur
125 g
(Vete)
Oregano
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
604 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
48 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Hacka oregano och riv rödlök. Lägg fläskfärs i en bunke. Blanda med vatten, riven rödlök, hackad oregano, ströbröd, pressad vitlök, spiskummin och salt. 
 Blanda matyoghurt, chili flakes (efter egen smak), flytande honung och salt i en skål.
 Forma färsen till 4 små biffar. Stek färsbiffarna i en grill- eller stekpanna ca 2 min per sida. Lägg i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 7 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skär tomat i mindre bitar. Hacka rödlök. Har du tid? Skiva rädisor. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med mixsallad, vitvinsvinäger och lite flingsalt.
Servera nygrillade fläskfärsbiffar med bulgur, sallad och chiliyoghurt. Toppa med resten av oreganon.
Smaklig måltid!