20-30
0,7 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten
Buddha bowl med kyckling, mynta och sojamajonnäs
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- salt
- neutral olja
Tillbehör
Jasminris
135 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Rödkål
100 g
Röd paprika
1 st
Morot
1 st
Babyspenat
30 g
Mynta
20 g
Sojamajonnäs
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor)
½ msk
Chilistekt kyckling
Minutfilé
300 g
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Srirachasås
1 förp
Salt
Neutral olja
Näringsvärde per portion
- Energi 708 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om ni har en mandolin hemma så använd gärna den till att hyvla rödkålen tunt!
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Sojamajonnäs: Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
- Tillbehör: Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna. Strimla rödkål så tunt som möjligt. Tärna röd paprika och grovriv morot.
- Chilistekt kyckling: Blanda socker, japansk soja och srirachasås i en liten skål. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kyckling minutfilé ca 4 min per sida. Krydda med lite salt. Sänk värmen och blanda ner sojablandningen. Låt koka ihop ca ½ min. Lägg kycklingen på en skärbräda och skär i skivor.
- Lägg jasminris i botten av 2 djupa tallrikar. Fördela kyckling och grönsaker ovanpå riset. Toppa med myntablad och rostade sesamfrön. Servera med sojamajonnäs.