Teriyakistekt fläskfärs med päronsallad och mynta
25-35
Laktosfri

Teriyakistekt fläskfärs med päronsallad och mynta

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • salt
  • neutral olja

Päronsallad

Vitkål
300 g
Päron
1 st
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Chili flakes
2 krm
Mynta
10 g

Fläskfärs

Rödlök
1 st
Röd chili
½ st
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
½ förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt

Tillbehör

Jasminris
135 g
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
½ förp
Mynta
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 706 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili kan variera i styrka! Kärna ur chilin för mindre hetta.

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Päronsallad: Strimla vitkål och päron. Lägg allt i en skål. Blanda med japansk soja, vitvinsvinäger, salt och chili flakes (efter egen smak). Grovhacka all mynta, lägg undan hälften till servering.
  3. Fläskfärs: Hacka rödlök och röd chili. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs på hög värme ca 5 min. Tillsätt rödlök, röd chili (efter önskad styrka, se tips!), pressad vitlök, teriyakisås och vitvinsvinäger. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt. 
  4. Blanda päronsalladen med hälften av myntan. Servera teriyakistekt fläskfärs med päronsallad, jasminris och en klick teriyakisås. Toppa med resten av myntan.