Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Heta asiatiska chilinudlar med tofu
lime och cashewnötter3.98 (459)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- nudelvatten
- salt
Röd paprika
1 st
Röd chili
½-1 st
Salladslök
1 förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Tofu
115 g
Äggnudlar
1 förp
Olja
Japansk soja
45 ml
Hoisinsås
1 förp
Socker
1 tsk
Nudelvatten
1 dl
Salt
Lime
1 st
Cashewnötter
40 g
Mynta
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 565 kcal
- Fett: 17 g
- Kolhydrater: 78 g
- Protein: 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom styrka!
Strimla röd paprika, röd chili och det gröna på salladslöken (spara till servering). Skär resten av salladslöken (ljusa delen) i ca 2 cm bitar. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Torka av tofun och mosa sedan sönder den till smulor med en gaffel.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara ca 1 dl av nudelvattnet.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs smulad tofu och paprika ca 3 min. Tillsätt den ljusa delen av salladslöken, chili, ingefära och vitlök, fräs ytterligare 1 min.
Blanda ner japansk soja, hoisinsås, socker och det sparade nudelvattnet. Koka ihop ca ½ min. Tillsätt avhällda äggnudlar och blanda ordentligt.
Klyfta limen. Toppa asiatiska chilinudlar med strimlad salladslök, cashewnötter och mynta. Servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!