Utan gluten
Vegetariskt
Grekisk pytt med oliver och bakad fetaost
Nytt recept
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Dijonsenap
- flytande honung
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- torkad rosmarin
- vitlök
Potatis
450 g
Rödlök
1 st
Olivolja
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Fetaost
100 g
Bladpersilja
10 g
Snacksoliver
1 förp
Gröna linser
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Dijonsenap
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 529 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 57 g
- Protein:
- 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och rödlök. Lägg i en smord ugnsform och blanda med olivolja, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen 18-20 min.
Häll av och skölj gröna linser och lägg i en skål. Blanda med pressad vitlök, olivolja, flytande honung, rödvinsvinäger, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar.
Halvera cocktailtomater. Ta ut formen ur ugnen och lägg på tomater och fetaost. Tillaga mitt i ugnen ytterligare 12-15 min.
Grovhacka bladpersilja. Strö dressade linser över potatisen och strössla med persilja och oliver på toppen!
Smaklig måltid!