Grekisk pytt med oliver och bakad fetaost
Utan gluten
Vegetariskt

Grekisk pytt med oliver och bakad fetaost

Nytt recept
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Dijonsenap
  • flytande honung
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • torkad rosmarin
  • vitlök
Potatis
450 g
Rödlök
1 st
Olivolja
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Bladpersilja
10 g
Snacksoliver
1 förp
Gröna linser
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Dijonsenap
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
529 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
57 g
Protein:
19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och rödlök. Lägg i en smord ugnsform och blanda med olivolja, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen 18-20 min. 
 Häll av och skölj gröna linser och lägg i en skål. Blanda med pressad vitlök, olivolja, flytande honung, rödvinsvinäger, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar. 
Halvera cocktailtomater. Ta ut formen ur ugnen och lägg på tomater och fetaost. Tillaga mitt i ugnen ytterligare 12-15 min.
Grovhacka bladpersilja. Strö dressade linser över potatisen och strössla med persilja och oliver på toppen! 
Smaklig måltid!