30
Utan gluten
Laktosfri
Lax teriyaki med pak choy, ingefära och rostade sesamfrön
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- socker
- vitvinsvinäger
- vatten
Till servering
Jasminris
135 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Lax teriyaki
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Salladslök
½ förp
Laxfilé (Fisk)
2 st
Neutral olja
Salt
2 krm
Socker
3 msk
Vitvinsvinäger
3 msk
Japansk sojasås (Sojabönor)
2 påse
Vatten
1½ dl
Pak choy
Pak choy
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 737 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
- Förberedelser: Skala och skiva ingefära och vitlök tunt. Strimla salladslök. Skär bort skinnet från laxen och dela fisken i 2 portionsbitar.
- Lax teriyaki: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek laxbitarna ca 3 min per sida. Krydda laxen med salt. Lyft ur laxen från stekpannan. Låt stekpannan stå men sänk värmen till medelvärme. Tillsätt ingefära och vitlök och låt fräsa ca 1 min. Tillsätt socker, vitvinsvinäger, japansk soja och vatten. Låt sjuda tills sockret löst sig och såsen börjar tjockna något. Dra från värmen och lägg tillbaka laxen i såsen tillsammans med den strimlade salladslöken.
- Pak choy: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Halvera pak choy på längden, koka ca 2 min.
- Strö rostade sesamfrön över lax teriyaki. Servera med pak choy och nykokt jasminris.