Grillad pannoumisallad med bulgur och tzatziki
Kalorismart
Vegetariskt

Grillad pannoumisallad

med bulgur och tzatziki
3.8 (160)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Grönsaksbuljong
1 påse
Röd paprika
1 st
Citron
1 st
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Zucchini
½ st
Tomat
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Zucchini
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
532 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
47 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot grönsaksbuljong.
Grovriv zucchini och pressa ur vätskan. Blanda zucchini, matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
 Klyfta röd paprika. Halvera citron. Skiva pannoumi och zucchini.
Grilla eller stek citronen med snittytan nedåt ca 5 min, tills den är mjuk och har fått ordentligt med färg. Grilla eller stek grönsaker och pannoumi runt om tills de är mjuka och fått fin färg. Lägg över på en skärbräda allt eftersom det blir klart och skär i mindre bitar.
Tärna tomat. Blanda bulgur, tomat, ruccola, pressad saft från den grillade citronen och lite olivolja på ett fat. Fördela grillade grönsaker och pannoumi ovanpå. 
Servera pannoumisalladen med tzatziki.
Smaklig måltid!