Laktosfri
Sojastekt nötfärs med gurka- och jordnötssallad
3.78 (77)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Soja- och ingefärssås
1 förp
Salt
Svartpeppar
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Olja
Vitvinsvinäger
Salt
Hackade jordnötter
1 förp
Svartpeppar
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 674 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek nötfärs ca 3 min, tills den är helt genomstekt. Tillsätt pressad vitlök, soja- och ingefärssås. Koka ihop ca 3 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Skiva gurka och rödlök. Blanda med lite olja, vitvinsvinäger, salt och nymalen svartpeppar. Toppa med hackade jordnötter.
Servera soja- och ingefärsstekt färs med gurka- och jordnötssallad och jasminris.
Smaklig måltid!